Opvoeden

Iedere ouder wil graag het beste voor zijn of haar kind. Je wilt dat je kind opgroeit in een fijne en veilige omgeving  tot een gelukkige volwassene. Aandacht, warmte, het goede voorbeeld geven, regels, complimenten, het is allemaal belangrijk in de opvoeding. Opvoeden is zeker niet makkelijk. Maar hoe doe je dat in de wereld van nu? Wat betekent dat voor ouders, opa’s en oma’s en iedereen die dagelijks met kinderen en jongeren omgaat?

Vragen of hulp nodig?

Onderstaande websites kunnen je helpen om antwoord te krijgen op vragen die je hebt. Mocht je na het lezen van deze informatie vragen houden of hulp nodig hebben, neem dan contact op met het Ondersteuningsteam.  Uiteraard kun je met vragen ook terecht bij je huisarts, consultatiebureau en eventueel zelfs de school van je kind.

Hier kun je terecht

Opvoeden.nl
Op zoek naar opvoedadviezen waarop je kunt vertrouwen? Dan zit je hier goed! Opvoeden.nl biedt je informatie aan die gemaakt is door deskundigen.

Yunio
Hier vind je handige informatie over de groei en ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar.

Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd biedt trainingen, cursussen en bijeenkomsten aan voor kinderen, ouders, opvoeders en professionals in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

Platform Pleeggezinnen Achterhoek
Het Platform Pleegouders Achterhoek (PPA) is een onafhankelijke contactgroep voor pleegouders van alle organisaties.

Pleegzorg.nl
Op pleegzorg.nl vind je meer informatie over pleegzorg en ontwikkel je jezelf als pleegouder.

Adoptie.nl
De organisatie Adoptievoorzieningen biedt voorlichting, voorbereiding en nazorg op het gebied van adoptie in samenhang aan.