Hulp bij ontwikkelen en opvoeden

Maak je je zorgen over hoe het met je kind gaat en hoe het zich ontwikkelt? Kom je er thuis met elkaar niet meer goed uit en weet je niet hoe verder? Blijf er niet mee rond lopen maar praat er over met mensen om je heen, je huisarts of op school. Ook kun je contact opnemen met het Ondersteuningsteam.

Ondersteuningsteam Oost Achterhoek

Het Ondersteuningsteam is er voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers. Met toestemming van beide ouders en/of de jongere kan ook iemand anders om hulp of advies vragen. De hulp is vrijwillig. Er is geen verwijzing nodig van de huisarts.

Soms kan iemand met een advies, informatie of lichte opvoedingsondersteuning zelf weer verder. Zo nodig onderzoeken we samen met jou of er familieleden, buren of vrienden zijn die hulp kunnen bieden. Is dat niet voldoende? Dan kijken we welke organisatie passende ondersteuning kan bieden. Hiervoor wordt samen een plan van aanpak gemaakt. Als er specialistische jeugdzorg nodig is, dan kijkt een jeugdconsulent van de gemeente mee.

Je kunt contact opnemen door te bellen naar 085 – 124 7077 of een mail te sturen naar info@ondersteuningsteamoa.nl.

Cliëntondersteuning of vertrouwenspersoon

Wil je graag dat iemand met je meegaat naar een gesprek met de gemeente, het Wmo-loket of bijvoorbeeld het UWV? Dat iemand je helpt bij het doen van een aanvraag? Samen met je bekijkt welke mogelijkheden er voor je zijn in wet- en regelgeving? Met je op zoek gaat naar passende zorg, een zorgorganisatie of je ondersteunt bij ontevredenheid? Of gewoon iemand die alles eens samen met je op een rijtje zet, en vanuit jouw belang bekijkt welke mogelijkheden er zijn in jouw situatie? Kijk dan eens bij MEE cliëntondersteuning of Zorgbelang Inclusief.

Kinderen buiten bij hun fiets

Hier kun je ook terecht

Home-Start Achterhoek
Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen.

Cliëntondersteuning door MEE
Als je graag wilt dat iemand met je meegaat naar een gesprek, met de gemeente, het Wmo-loket of bijvoorbeeld het UWV?

Veilig thuis 
Heb je zelf te maken met huiselijk geweld of denk je dat er bij iemand in je omgeving sprake is van huiselijk geweld, kijk dan op deze pagina voor advies of hulp.

InHuis Steungezinnen
Heb je het gevoel dat je overbelast bent en heb je tijd en ruimte nodig om orde op zaken te stellen, maar heb je geen mensen om je heen om op terug te vallen? Het project InHuis steungezinnen kan zorgen voor een steungezin in de buurt dat jouw gezin tijdelijk kan ontlasten.

Zorgbelang Inclusief
Wil je advies over hoe je jouw zorg of hulp kunt regelen?  Ervaar je knelpunten en kom je er zelf niet uit? Zorgbelang helpt je verder.