Alcohol, drugs en digitale verleidingen

Opgroeiende kinderen krijgen vaak te maken met veel verleidingen. Denk bijvoorbeeld aan alcohol, roken en drugs, maar ook digitale verleidingen als social media, gamen en online gokken. Het is belangrijk om met je kinderen hierover te praten en over de risico’s ervan. Maar hoe doe je dat het beste?

Onderstaande websites kunnen je helpen om antwoord te krijgen op vragen die je hebt. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Of heb je hulp nodig? Neem dan contact op met het Ondersteuningsteam. Uiteraard kun je met vragen ook altijd terecht bij je huisarts.

Hier kun je ook terecht

Iriszorg

Is je kind aan het experimenteren met drank en drugs? Vind je het moeilijk om het gamegedrag te begrenzen? En gaat het thuis en op school nog gewoon goed, maar wil je wel weten hoe je problemen kunt voorkomen? Neem dan contact op met Iriszorg.

NIX18

Door niet te roken en te drinken onder de 18 kunnen kinderen zich beter ontwikkelen. Op nix18.nl ontdek je waarom NIX18 niet voor niks is en hoe je NIX18 kunt toepassen. Zo voorkomen we dat jongeren onder de 18 alcohol drinken en roken.

Het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd organiseert verschillende gratis trainingen voor ouders in Oost Gelre.

alcoholinfo.nl

helderopvoeden.nl

drugsinfo.nl

trimbos.nl

jouwggd.nl

mediawijsheid.nl/gamen

gameninfo.nl