Mantelzorgwaardering door gemeente

Als gemeente Oost Gelre willen wij mantelzorgers waarderen, voor de onvoorwaardelijke steun en inzet voor hun naasten. Dit doen wij door mantelzorgers te ondersteunen, toe te rusten en mee te denken in de situatie. Daarnaast bieden wij ingeschreven mantelzorgers de jaarlijkse mantelzorgwaardering aan.

De mantelzorgwaardering ontvangen volwassen ingeschreven mantelzorgers automatisch rond de jaarlijkse ‘Dag van de Mantelzorg’ op 10 november. Voor jonge mantelzorgers bieden we deze rond de Week van de Jonge Mantelzorger (1 t/m 7 juni) aan. Mantelzorgers die bij de gemeente staan ingeschreven, ontvangen hier vanzelf bericht over in oktober.

Voorwaarden voor de mantelzorgwaardering

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering, moet je ingeschreven staan als mantelzorger bij de gemeente Oost Gelre.

Daarnaast bied je:

  • Als mantelzorg de mantelzorg al langer dan 3 maanden;
  • Zorg en ondersteuning gedurende tenminste 8 uur per week.

De mantelzorgwaardering kan voor maximaal 1 mantelzorger per zorgvrager worden aangevraagd. Wanneer er sprake is van meerdere broertjes of zusjes ouder dan 8 jaar, ontvangen zij wel allemaal de mantelzorgwaardering. Bekijk ook de pagina voor jonge mantelzorgers voor meer informatie over waardering voor jonge mantelzorgers.