Zorg jij intensief voor een naaste die langdurig ziek is of een beperking heeft? Of bied je al langere tijd ondersteuning aan iemand die niet alles meer zelf kan? Dan ben jij mantelzorger. Die (extra) zorg voor je ouder, kind, vriend, buurvrouw, of andere naaste vind je misschien vanzelfsprekend. Of doe je met liefde. Maar deze mantelzorg is tegelijkertijd van groot belang voor de maatschappij.

In deze situatie kun je je in (laten) schrijven als mantelzorger bij de gemeente Oost Gelre. Op deze manier houden we je op de hoogte van relevante informatie en kom je automatisch in aanmerking voor de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Deze mantelzorgwaardering ontvangen volwassenen rond de jaarlijkse ‘Dag van de Mantelzorg’ op 10 november. Voor jonge mantelzorgers bieden we deze rond de Week van de Jonge Mantelzorger (1 t/m 7 juni) aan. Mantelzorgers die bij de gemeente staan ingeschreven, ontvangen hier vanzelf bericht over in oktober.

Wanneer kom je in aanmerking voor mantelzorgwaardering?

  • Je biedt de mantelzorg al langer dan 3 maanden;
  • Je biedt zorg en ondersteuning gedurende ten minste 8 uur per week of meer;

Hoe kan ik mij inschrijven als mantelzorger?

Je kunt jezelf of iemand anders als mantelzorger inschrijven via onderstaand formulier. Als je iemand anders wil aanmelden als mantelzorger, heb je hiervoor toestemming van diegene nodig. Je kan hierdoor iemand niet ‘als verrassing’ inschrijven.

Op de hoogte blijven van mantelzorgondersteuning in Oost Gelre

Wil je niet als mantelzorger ingeschreven staan of voldoe je niet aan de voorwaarden? Maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van mantelzorgondersteuning in Oost Gelre? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Deze wordt periodiek verstuurd en ontvang je automatisch in de mailbox. Je kunt je op deze pagina aanmelden voor deze nieuwsbrief.