Wonen

Iedereen wil graag fijn en veilig wonen. Maar dit is niet in elke situatie even gemakkelijk.

Zelfstandig thuis blijven wonen

Als je zelfstandig wil blijven wonen is het belangrijk dat je goed nadenkt over de woonomgeving. De kans op vallen moet zo klein mogelijk zijn en de woning moet toegankelijk zijn voor hulpmiddelen. Met de juiste aanpassingen en technieken wordt het huis veiliger en kun je er fijner wonen. Bekijk de ondersteuningsmogelijkheden.

Zelfstandig wonen voor jongeren

Voor vragen over begeleiding bij zelfstandig wonen voor jongeren kun je het beste contact opnemen met het Sociaal Team. Zij kunnen samen met je kijken welke hulp het beste past en welke begeleiding nodig is.

Mantelzorgwoning

Je zorgt voor een familielid en die zorg gaat steeds moeilijker omdat deze persoon te ver weg woont. Misschien is een mantelzorgwoning dan een oplossing. Van een mantelzorgwoning spreken we als een zorgvrager dichtbij een mantelzorger gaat wonen (en andersom) in een tijdelijke woning. Het is een zelfstandige woning op het terrein van je eigen huis. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met het Sociaal Team.

Beschermd wonen

Lukt zelfstandig wonen niet? Het je begeleiding bij het zelfstandig wonen nodig? Dan is mogelijk daarbij ondersteuning te krijgen. Er zijn diverse vormen van beschermd wonen.  Neem daarvoor contact op met het Sociaal Team. Woon je al beschermd en heb je vragen? Neem dan contact op met Buurtplein in Doetinchem.