Zorg voor je naaste die ongeneeslijk ziek is

Zorgen voor iemand die niet meer beter wordt kan intensief zijn. Vaak komt er veel op je af. Dingen die je (extra) moet regelen, maar ook aan gevoelens en emoties. Mensen in je omgeving weten niet altijd goed wat ze moeten zeggen, of hoe ze je misschien kunnen ondersteunen. Hoe ga je hiermee om? En hoe kun je zorgen dat jij het zelf vol kunt houden?

Ondersteuning

De mantelzorgconsulent van Oost Gelre kan je informeren over passende hulp of extra ondersteuning voor jouw situatie.

Hier kun je ook terecht

Netwerk Palliatieve Zorg Achterhoek
Informatie en ondersteuning voor patiënten en naasten.

Willem Levensvragen
Afnemende gezondheid of naderend verlies zorgen dikwijls voor vragen, twijfels of telkens terugkerende gedachten of gevoelens. Soms is het prettig om daar eens rustig met iemand over te kunnen praten, buiten je eigen kring. Via Willem kun je een afspraak maken met iemand die veel ervaring heeft op dit gebied en een luisterend oor kan bieden. Willem, centrum voor Levensvragen is er voor jou als naaste, maar ook voor degene voor wie je zorgt.

 

 

Over palliatieve zorg
Informatie voor jou als naaste van iemand in de palliatieve fase.

Mantelzorg Balans
Dit platform biedt je handige oefeningen en informatie om balans in je leven te krijgen of te behouden als je naaste ongeneeslijk ziek is.

Café Doodgewoon
Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Bestemd voor mensen met een ongeneeslijke  ziekte, hun naasten en andere belangstellenden.