Aanbod cursussen, workshops en themabijeenkomsten

De gemeente Oost Gelre biedt mantelzorgers ook verschillende themabijeenkomsten, workshops of cursussen aan. Zodat je als mantelzorger ook kunt investeren in kennis en vaardigheden, maar ook contact kunt leggen met andere mantelzorgers. Als je ingeschreven staat als mantelzorger bij de gemeente ontvang je hierover automatisch bericht van ons. Je kunt je voor deze activiteiten aanmelden en meedoen is meestal gratis.

Cursus ‘Omgaan met dementie’

Tijdens deze cursus krijgt u veel informatie over de ziekte en het verloop daarvan. Daarnaast krijgt u praktische tips en handvatten, toegespitst op uw persoonlijke situatie. Ook de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen geeft steun. Zo krijgt u meer grip op de situatie en kunt u nog beter voor uw naaste zorgen. De cursus ‘Omgaan met dementie’ bestaat uit vier bijeenkomsten van ongeveer twee uur. Deelname is gratis. Bel voor meer informatie met het Sociaal Team.

Gespreksgroep voor mensen met partner met dementie

In Oost Gelre is een gespreksgroep voor partners van mensen met dementie. De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers en komt maandelijks één keer bij elkaar in het gebouw van LTC de Kei in Lichtenvoorde. Deelname is gratis.

Voor mensen die een partner hebben met dementie, verandert er gaandeweg veel door het ziekteproces. Datgene wat je vroeger gewend was om samen te doen of te kunnen delen, is niet meer vanzelfsprekend. Er zijn steeds meer situaties waarin je partner op jou is aangewezen. Je krijgt met zaken te maken die nieuw voor je zijn en je moet veel dingen regelen.

Dit alles vraagt vaak veel energie, ook door de gevoelens en gedachten die de veranderingen met zich mee brengen. Soms is het prettig om met anderen hierover te kunnen praten. Niet altijd heb je daarvoor mensen in je eigen omgeving, of wil je hen daarmee belasten. De gespreksgroep biedt de mogelijkheid om met anderen die soortgelijke ervaringen hebben hierover te praten. De onderwerpen die aan bod komen worden mede bepaald door de deelnemers van de groep.

Themabijeenkomst

De gemeente biedt mantelzorgers themabijeenkomsten aan. Deelname aan deze themabijeenkomsten is gratis. Houd deze site in de gaten voor de aankondiging van de volgende bijeenkomst.

Meer informatie ontvangen?

Laat het ons weten via mantelzorg@oostgelre.nl, dan brengen wij u op de hoogte van nieuwe bijeenkomsten, cursus of workshops.