Scheiden

Als je uit elkaar gaat of gaat scheiden komt er veel op je af. Je moet van alles regelen op het gebied van zorg, huisvesting en financiën. Ook heeft het emotioneel vaak impact, op jou, je (ex)partner en je kind(eren). Wanneer je kinderen hebt is het belangrijk om te handelen vanuit het belang van de kinderen. Goed samenwerken en onderling afspraken maken over hoe jullie invulling geven aan het ouderschap is noodzakelijk. 

Vragen?

Op onderstaande websites vind je meer informatie over waar je op moet letten wanneer je uit elkaar gaat. Komen jullie er samen niet uit of heb je onbeantwoorde vragen over de scheiding? Neem dan contact op met het Ondersteuningsteam.

Ben je als volwassene op zoek naar hulp of advies voor jezelf en hoe jij je nieuwe leven vorm geeft? Neem dan contact op met het Sociaal Team.

Hier kun je terecht

Scheidingsloket Preventie Platform Jeugd
Op deze plek vind je informatie over scheiden speciaal voor en over kinderen én informatie voor ouders.  Voor inwoners van de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

Rijksoverheid over scheiden
Website van de rijksoverheid met vragen en antwoorden over scheiden en uit elkaar gaan

MIND korrelatie
MIND Korrelatie is een landelijke organisatie. Zij bieden anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online.

Villa Pinedo
Als je ouders bijna uit elkaar gaan, net uit elkaar zijn of al een tijdje gescheiden zijn, heb je misschien behoefte om hierover te praten. Bij Villa Pinedo kan dat.

Voor een veilig thuis
Heb je zelf te maken met huiselijk geweld of denk je dat er bij iemand in je omgeving sprake is van huiselijk geweld, kijk dan op deze pagina voor advies of hulp.