AutoMaatje

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice in Oost Gelre waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele inwoners vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Maak je gebruik van de service, dan betaal je alleen een kleine onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer aan de vrijwillige chauffeur. We werken in dit project samen met de Winterswijkse Uitdaging.

Gebruik maken van AutoMaatje?

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Kun je niet met het openbaar vervoer en is er niemand die je kan helpen? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. ANWB Automaatje is een aanvulling op de bestaande vervoersmogelijkheden in Oost Gelre zoals bijvoorbeeld de electrocars.

Hoe werkt het?

  • Heb je vervoer nodig? Neem dan minimaal 2 werkdagen van tevoren contact op met de vrijwilligerscentrale van de Winterswijkse Uitdaging via 0544 – 39 34 00. Dit kan elke werkdag tussen 09:00 en 12:00.
  • De coördinator zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.
  • De coördinator belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en maakt een inschatting van de vergoeding. Dit gebeurt aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer. Eventuele parkeerkosten komen daar nog bij.
  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Meld dit bij het maken van de afspraak. Er wordt dan een aparte terugreis gepland.
  • Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Vrijwillige chauffeur worden?

Neem dan contact op met onze ouderenadviseur. Wij zijn heel blij met nieuwe vrijwillige chauffeurs!

Logo ANWB AutoMaatje