De Week van de Jonge Mantelzorger

Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger (SCP, 2022). Dat is veel meer dan de meeste mensen denken. Dé reden dat de campagne ‘Meer dan je denkt’ wordt gelanceerd tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger 2024!

Jaarlijks wordt er van 1 tot en met 7 juni landelijk aandacht gevraagd voor hun situatie en behoeften. Jonge mantelzorgers zijn jongeren tussen de 8 en 24 jaar die opgroeien met iemand die zorg nodig heeft. Denk hierbij aan een broertje of zusje, ouder, opa of oma of een buur met een beperking, depressie, verslaving of chronische ziekte.

Activiteiten

In Oost Gelre is er tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger ook aandacht voor deze doelgroep door voor hen gezellige activiteiten te organiseren. Dit om plezier te maken, uit de zorgsituatie te zijn en ook andere jonge mantelzorgers te ontmoeten. Ook ontvangen jonge mantelzorgers een cadeaukaart tijdens deze themaweek. Onze ingeschreven jonge mantelzorgers informeren wij persoonlijk.

Inschrijven

Ben jij jonge mantelzorger en nog niet ingeschreven bij de gemeente? Of wil je iemand als jonge mantelzorger aanmelden? Kijk hiervoor op de inschrijfpagina.

De Week van de Jonge Mantelzorger