Bent u partner, familielid of naaste van iemand met dementie die in Oost Gelre woont? En levert u persoonlijke zorg of ondersteuning aan diegene? Neem dan deel aan de cursus ‘Omgaan met mensen met dementie’. U krijgt hierbij handvatten en tips over hoe u met uw naaste met dementie omgaat. Deelname is gratis.

Deze cursus bestaat uit vier middagen van 13.30 tot 15.30 uur bij de Johanneshof aan de Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde.

Wanneer is de cursus?

  • Cursusdag 1: dinsdag 28 mei
  • Cursusdag 2: dinsdag 11 juni
  • Cursusdag 3: dinsdag 18 juni
  • Cursusdag 4: dinsdag 25 juni

Wat komt er aan bod?

U krijgt informatie over hoe de hersenen werken bij mensen met dementie. En welke invloed dat kan hebben op gedrag. Ook leert u hoe u met gedragsveranderingen omgaat en hoe u op andere manieren contact maakt. En hoe u de zorg voor uw naaste zo goed mogelijk vol kunt houden. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en uw ervaringen te delen.

Aanmelden

Aanmelden kan, voor 14 mei, telefonisch via (0544) 39 35 35 of door te mailen naar mantelzorg@oostgelre.nl. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer. Na uw aanmelding neemt de cursusleider telefonisch contact met u op voor een korte kennismaking. Een week vóór 28 mei ontvangt u een bevestiging van uw deelname.

Eerst meer informatie?

Neem daarvoor contact op met mantelzorgconsulent van de gemeente Ingrid te Winkel. Zij is telefonisch bereikbaar via (0544) 39 35 35. We organiseren deze cursus in samenwerking met Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek (NOVA). De cursusleider is trajectbegeleider dementie Jeanet Damkot.

Cursus dementie