Om de mantelzorgers te ontlasten, biedt de gemeente Oost Gelre mantelzorgondersteuning. Dit kan een professional zijn, maar ook een vrijwilliger die de mantelzorger een paar uur per week de zorg uit handen kan nemen. Chris Jacobs is al jaren mantelzorger voor zijn vrouw Henriëtte. Marietje neemt voor een ochtend in de week de zorg uit handen.

Goud waard

“Uiteraard doe ik het met liefde, maar mantelzorger ben je wel 24 uur per dag, 7 dagen in de week. De hulp van Marietje is voor mij echt een uitkomst. Op de ochtend dat zij er is, heb ik even tijd voor mezelf. Ik doe zelf, naast mijn reguliere baan, ook vrijwilligerswerk bij Estinea en dat wil ik heel graag blijven doen. Dankzij Marietje kan dat. In de uren dat zij hier is, kan ik er even uit. Als ik dan weer terugkom, zie ik dat mijn vrouw een hele fijne ochtend heeft gehad. Dat doet goed en geeft me weer energie om de zorg voor mijn vrouw aan te kunnen. Marietje is ook een klankbord voor mij. Zij heeft zoveel ervaring en alles is bespreekbaar. Mijn vrouw en ik zijn echt ontzettend blij met de hulp van Marietje; dankzij haar kunnen we het volhouden. Ze is goud waard!”

In de uren dat zij hier is, kan ik er even uit.

Chris wordt ondersteund door het Sociaal Team van de gemeente Oost Gelre

“Ik vind het heel belangrijk dat er oog is voor mantelzorgers en dat er een divers ondersteuningsaanbod voor hen is. Ik heb er veel aan gehad. Ook de vrijwillige hulp bij mantelzorg is een hele goede manier om de mantelzorgers even te ontlasten. Ik weet uit eigen ervaring dat vrijwilligerswerk niet zomaar vrijblijvend is; mensen rekenen op je. Gelukkig kunnen wij rekenen op Marietje en op de schat aan ervaring die zij meeneemt.”

man staat voor caravan
Chris Jacobs