Valpreventie

Heeft u last van evenwichtsproblemen? Dan is de valpreventiecursus ‘Beter in Balans’ misschien iets voor u. De cursus is ook geschikt als u moeite heeft met bewegen, en daardoor een grotere kans heeft om te vallen.

Begeleiding door een ervaren oefentherapeut

Tijdens het programma is er aandacht voor evenwicht, loopvaardigheid, kracht en mogelijke bewegingsproblemen. Onder leiding van een oefentherapeut leert u lastige situaties op tijd te herkennen. Door er op een slimme manier mee om te gaan, leert u het risico van vallen te verkleinen. Valt u dan toch een keer, dan weet u hoe u de schade kunt beperken.

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten

Regelmatig start er een nieuwe groep. Er zijn 10 wekelijkse bijeenkomsten, bij Centrum in Beweging aan de Patronaatsstraat 10 in Lichtenvoorde. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Elvira Wolterink via (0544) 37 50 45 of e.wolterink@centruminbeweging.nl.

Vrijwel alle verzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten

Deelname kost € 150,- voor 10 lessen. Door een bijdrage van uw zorgverzekeraar kan dit bedrag een stuk lager zijn. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met Centrum in Beweging. Bel (0544) 37 50 45 of mail naar e.wolterink@centruminbeweging.nl.