Welzijn op recept: aandacht en activiteiten als medicijn

In Oost Gelre zijn we gestart met het project Welzijn op Recept. Het Sociaal Team werkt hierbij samen met huisartsenpraktijken om met elkaar de juiste zorg te leveren. Het kan zijn dat uw huisarts u doorverwijst naar het Sociaal Team.

U kunt met verschillende klachten bij de huisarts terecht. Soms hebben deze klachten geen medische oorzaak, maar spelen andere problemen een rol. Dat kan zijn: het overlijden van een partner, verlies van werk of eenzaamheid. De juiste ondersteuning is dan heel belangrijk.

Welzijn op Recept via het Sociaal Team

Het Sociaal Team is er voor álle inwoners van Oost Gelre. U kunt bij ons terecht met alle vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over werk, financiën, wonen, (mantel)zorg, opvoeden, uw gezin of relatie.

Wij zoeken samen met u naar passende ondersteuning

Wanneer u door de huisarts wordt aangemeld  voor Welzijn op Recept, plannen we een afspraak met u in. We bespreken dan uw situatie en uw wensen. Door bijvoorbeeld iets te gaan doen wat u leuk vindt, kunt  u zich weer beter gaan voelen. Het Sociaal Team helpt met zoeken naar een passende oplossing.

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met het Sociaal Team. Of mail naar welzijnoprecept@oostgelre.nl.

Bent u een (zorg)professional in Oost Gelre en wilt u deelnemen aan het project?

Neem contact op met het Sociaal Team of mail naar welzijnoprecept@oostgelre.nl.