ZOOV

Naar de kapper, boodschappen doen of op bezoek bij familie in de buurt. Als je door een beperking niet meer kunt reizen met een gewone (elektrische) fiets, auto of het openbaar vervoer, kun je reizen met ZOOV. Het vervoer is met een rolstoeltaxi of een achtpersonenbusje.

Hoe gaat de reis?

Je reist met meer mensen tegelijk, net als in het gewone openbaar vervoer. De chauffeur haalt je bij de deur op en helpt je bij het in- en uitstappen. Maar je gaat meestal niet meteen naar de plaats van bestemming. Vaak is het nodig nog iemand anders op te halen of ergens af te zetten.

Aanvragen

Een rit met  ZOOV zelf regelen doe je via de zoov.nl.

Kosten met een Wmo-indicatie

Met een Wmo-indicatie kun je tegen een gereduceerd tarief mee met ZOOV. Daarnaast betaal je een eigen bijdrage van € 50,- per jaar. Heb je ondersteuning nodig op het gebied van vervoer, neem dan contact op met het Sociaal Team.

Kosten zonder Wmo-indicatie

Kom je niet in aanmerking voor een Wmo-indicatie? Dan kun je ook mee met ZOOV. Maar let op: de reis kost je meer dan wanneer je met het openbaar vervoer zou reizen. Is er geen openbaar vervoer op jouw reistraject, dan betaal je minder (maar nog wel meer dan een reiziger met een Wmo-indicatie).

Tot waar?

Met ZOOV reis je binnen jouw regio, maximaal 40 km (dat is 20 km enkele reis, 40 km retour). De busjes en taxi’s gaan dus wel buiten de woonplaats, maar niet zo heel ver. Wil je een grotere reis maken? Dan kun je terecht bij Valys.

Leerlingenvervoer en vervoer naar het werk

ZOOV voert ook het leerlingenvervoer  uit in de gemeente en het vervoer van en naar het werk voor mensen met een beperking. Het Sociaal Team kan je hier meer informatie over geven.