Veel inwoners doen vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld bij een sportclub, een dorpshuis of de bibliotheek. Om vrijwilligers te helpen met informatie om vragen te beantwoorden, organiseren wij op 18 april een workshop.

Vrijwilligers geven aan dat inwoners regelmatig vragen hebben over zorg en ondersteuning, waar zij het antwoord niet op weten. Ook geven ze aan zich soms zorgen om iemand te maken. Maar bespreekt u dat? En wat is er allemaal mogelijk als het gaat om zorg en ondersteuning? Wij willen vrijwilligers hier graag mee helpen.

Workshop op 18 april

Met de juiste kennis kunnen vrijwilligers snel een vraag zelf beantwoorden. Of ze kunnen de vraag stellen aan de juiste persoon of organisatie. Ook kan er, als er meer nodig is, professionele hulp komen. Het doel van de workshops is:
signalen goed te kunnen herkennen.
de weg weten te vinden naar passende hulp.
Zorgbelang Inclusief en het Sociaal Team geven samen de workshops.

Tijd en locatie

Donderdag 18 april van 13.00 tot 15.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde.
Donderdag 18 april van 19.30 tot 21.30 uur in Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde.

Meld u voor 4 april aan

Wilt u aan één van de workshops deelnemen? Neem dan voor 4 april contact op met Carry de Vries. Dat kan via c.devries@oostgelre.nl of via (0544) 39 35 58. Stuurt u een e-mail? Vermeld dan uw naam, waar u als vrijwilliger actief bent en voor welk tijdstip u wilt inschrijven. Meedoen aan de workshop is gratis.

Workshop voor vrijwilligers uit de gemeente