Op dinsdag 9 april start weer de nieuwe valpreventiecursus Beter in Balans bij Centrum in Beweging. De cursus is voor iedereen die last heeft of krijgt van evenwichtsproblemen. De cursus is ook voor u geschikt als u moeite heeft met bewegen, en u daardoor een grotere kans heeft om te vallen.

Op 9 april start een nieuwe groep. Hiervoor zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Er zijn 10 wekelijkse bijeenkomsten. Dit is dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur bij Centrum in Beweging aan de Patronaatsstraat 10 in Lichtenvoorde. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Elvira Wolterink via (0544) 37 50 45 of e.wolterink@centruminbeweging.nl.

Begeleiding door een ervaren oefentherapeut

Tijdens het programma is er aandacht voor evenwicht, loopvaardigheid, kracht en mogelijke bewegingsproblemen. Onder leiding van een oefentherapeut leert u lastige situaties op tijd te herkennen. Door er op een slimme manier mee om te gaan, leert u het risico van vallen te verkleinen. Valt u dan toch een keer, dan weet u hoe u de schade kunt beperken.

Vrijwel alle verzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten

Deelname kost € 150 voor 10 lessen. Door de bijdrage van de zorgverzekeraar kan dit bedrag een stuk lager zijn. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met Centrum in Beweging. Bel (0544) 37 50 45 of mail naar e.wolterink@centruminbeweging.nl.

Valpreventiecursus
Gaat u ook aan de slag met de cursus Beter in Balans?