Nieuw in Lichtenvoorde: de elektrische duofiets

Donderdag 2 mei is een nieuwe elektrische duofiets bij zorgorganisatie Workmate Company afgeleverd. Vanaf nu kunt u hier terecht om deze fiets voor een dag of dagdeel te lenen.

Ritje

Joop en Agnes Huinink uit Lichtenvoorde maakten alvast een ritje met het gloednieuwe ‘stalen ros’. “Voor ons is het heerlijk om zo samen lekker naar buiten te gaan. En het voordeel van een duofiets is dat je naast elkaar zit en zo goed met elkaar kunt praten. We gaan hier zeker vaak gebruik van maken!” Tommy Roosendaal van Workmate Company: “Deze uitleenservice biedt onze deelnemers nieuwe werkzaamheden en dat is een mooie aanvulling op ons uitgebreide dagbestedingsaanbod.”

Mobiliteitspool

Behalve in Lichtenvoorde kunt u ook in andere plaatsen van onze gemeente een elektrische duofiets lenen. Maar ook een driewielfiets, scootmobiel of een rolstoel. Deze voorzieningen maken deel uit van de mobiliteitspool. Wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers: “We stimuleren graag dat mensen bewegen. Al deze vervoersmiddelen zijn in sommige situaties dan een mooi steuntje in de rug.”

Reserveren

Wilt u een keer samen fietsen, bijvoorbeeld met iemand die dat niet goed meer zelfstandig kan? Dan biedt deze elektrische duofiets uitkomst. Bel naar (0543) 51 32 28 of mail naar duofiets@workmatecompany.nl om uw fiets voor een dag(deel) te reserveren. Check voor het gebruik van de verschillende vervoersmiddelen in Oost Gelre ook de webpagina Mobiliteitspool.

duofiets