We hebben de overeenkomst met Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur (JFSC) met 3 jaar verlengd. Zo kan elk kind zich sociaal, fysiek en emotioneel blijven ontwikkelen. En doen wat hij of zij leuk vindt. De overeenkomst werd, in het bijzijn van wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers, ondertekend in de Hamalandhal in Lichtenvoorde.

Persoonlijke ontwikkeling.

JFSC zorgt dat kinderen tot 18 jaar uit gezinnen die minder geld hebben, kunnen sporten bij een vereniging. Of dat ze een culturele activiteit kunnen doen. Dat is belangrijk voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ze leren samenwerken, merken waar ze goed in zijn waardoor het zelfvertrouwen groter wordt en ze zich beter kunnen concentreren. Het geeft ook een sociaal netwerk.

Mogelijkheden bieden.

“We willen gezinnen, die niet in aanmerking komen voor de bestaande regelingen zoals de kindregeling van Fijnder, de mogelijkheid geven om te sporten of lid te worden van een muziekvereniging. Het geeft ons ook een mogelijkheid gezinnen te ondersteunen die qua inkomen slachtoffer zijn van de corona- en/of energiecrisis”, aldus wethouder Dusseldorp-Ribbers.

Iedereen kan meedoen.

Sommige gezinnen komen op basis van het huidige beleid niet in aanmerking voor extra ondersteuning. Wethouder Dusseldorp-Ribbers: “We gaan voor een inclusieve samenleving en willen dat iedereen mee kan doen. Door de overeenkomst met het Jeugdfonds Sport & Cultuur te verlengen blijven we dit mogelijk maken. Kinderen kunnen daardoor meedoen en we verkleinen de gezondheidsverschillen.”

Hoe het werkt.

U kunt als ouder/verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het JFSC. Dat kan alleen een tussenpersoon doen, bijvoorbeeld de leerkracht, sport- of cultuurcoach of leerkracht. Hij of zij kent de spelregels en weet of uw kind in aanmerking komt. In Oost Gelre is er een lokaal aanspreekpunt en dat is Talie Wijlens. Neem voor meer informatie contact op via e-mail talie@alsjemazzelhebt.nl of telefoonnummer 06 – 10 91 02 60.

Wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers en bestuurslid Arie Blokland van het JFSC tekenen de overeenkomst.
Wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers en bestuurslid Arie Blokland van het JFSC tekenen de overeenkomst.