Drinkt u wel eens alcohol? Omdat u het lekker vindt, het een fijn gevoel geeft of omdat u het ‘verdiend’ heeft na een drukke dag? Maar wat nu als u even helemaal geen alcohol zou drinken? Zou het moeilijk zijn om de alcohol te laten staan? Zou het écht een positief effect hebben op uw lichaam? Daar komt u maar op één manier achter: meedoen aan IkPas!

IkPas helpt

U kunt natuurlijk op eigen houtje meedoen. Maar de kans dat u het volhoudt is groter als u zich inschrijft op Ikpas. Dan ontvangt u tips, recepten en badges die u helpen om het vol te houden. Ook kunt u het forum, de chatfunctie of de IkPas coach gebruiken als u het moeilijk heeft.

IkPas is effectief

Uit onderzoek blijkt dat ruim driekwart van de deelnemers aan IkPas het de hele maand volhoudt. Ook voelt 60% van de deelnemers zich fitter, 55% slaapt beter, 32% voelt zich gezonder en 31% valt af in gewicht. Mooi toch?!

Wilt u ook ervaren wat een maand geen alcohol drinken met u doet? Meld u dan aan via Ikpas. Doe alleen mee of stimuleer uw familieleden, vrienden of sportteam om ook mee te doen. Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker én makkelijker!

Meer ondersteuning nodig?

Maakt u zich zorgen over uw eigen alcoholgebruik, of het alcoholgebruik van iemand in uw omgeving? Ga dan (gratis) in gesprek met Armida Panka (a.panka@iriszorg.nl) of Stefanie Geven (s.geven@iriszorg.nl). Zij zijn preventieadviseurs van Iris in de Buurt.

Geen alcohol drinken: wanneer gaat u de uitdaging aan?
Geen alcohol drinken: wanneer gaat u de uitdaging aan?