In Oost Gelre is een gespreksgroep voor partners van mensen met dementie. De groep, die uit maximaal 8 deelnemers bestaat, komt elke eerste maandag van de maand bij elkaar. De eerstvolgende bijeenkomst is op maandag 7 oktober.

Voor mensen die een partner hebben met dementie, verandert er langzaam veel door het ziekteproces van de partner. Dat wat u vroeger gewend was om samen te doen of te kunnen delen, is niet meer vanzelfsprekend. Er zijn steeds meer situaties waarin uw partner op u is aangewezen. U krijgt met zaken te maken die nieuw voor u zijn en u moet veel dingen regelen. Dit alles vraagt vaak veel energie, ook door de gevoelens en gedachten die de veranderingen met zich meebrengen.

Praten met lotgenoten

Soms is het prettig met anderen hierover te kunnen praten. Gewoon ‘even van u af praten’ is vaak al fijn. Zeker als die ander aan een half woord genoeg heeft om te snappen wat u bedoelt en hoe u zich voelt. Maar niet altijd heeft u daarvoor mensen in uw eigen omgeving, of wilt u hen daarmee belasten. De gespreksgroep biedt de mogelijkheid om met anderen die dezelfde ervaringen hebben hierover te praten. De gespreksonderwerpen die aan bod komen, bepaalt u als deelnemer mede zelf.

Waar en wanneer

Lidwien Reukers en Rikie te Brake begeleiden de bijeenkomsten van de gespreksgroep. De bijeenkomsten zijn één keer in de maand. Dit is op maandagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur bij LTC de Kei, Kerkhoflaan 3 in Lichtenvoorde.

De bijeenkomsten zijn op:

  • maandag 7 oktober
  • maandag 4 november
  • maandag 2 december

Wanneer u een keer niet kunt, is dat geen probleem. Deelname is gratis. Ook is er koffie en thee.

Meer informatie of aanmelden?

Neem dan contact op met Ingrid te Winkel, mantelzorgconsulent van het Sociaal Team. Dit kan via 0544 – 39 35 35 of via mantelzorg@oostgelre.nl.

dementie