Bent u partner van iemand met dementie? Neem dan deel aan de gespreksgroep. Als u partner, familielid of naaste van diegene bent en persoonlijke zorg of ondersteuning biedt, is er een cursus rondom dit thema. U krijgt hierbij handvatten en tips over hoe u met uw naaste met dementie omgaat. Deelname aan de gespreksgroep en de cursus is gratis.

Gespreksgroep

In Oost Gelre is een gespreksgroep voor partners van mensen met dementie. De groep, die uit maximaal 8 deelnemers bestaat, komt elke eerste maandag van de maand bij elkaar. De gespreksgroep biedt de mogelijkheid om met anderen die dezelfde ervaringen hebben hierover te praten. De gespreksonderwerpen die aan bod komen, bepaalt u als deelnemer mede zelf.

Waar en wanneer
Lidwien Reukers en Rikie te Brake begeleiden de bijeenkomsten van de gespreksgroep. Dit is op maandagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur bij LTC De Kei, Kerkhoflaan 3 in Lichtenvoorde.

De bijeenkomsten zijn dit jaar op:

  • maandag 7 oktober
  • maandag 4 november
  • maandag 2 december

Cursus

Ook is er een cursus ‘Omgaan met mensen met dementie’. U krijgt uitleg over veranderingen in de werking van de hersenen van mensen met een vorm van dementie. En welke invloed dat kan hebben op gedrag. Ook krijgt u tips en handvatten hoe u met gedragsveranderingen om kunt gaan. En hoe u de zorg voor uw naaste zo goed mogelijk vol kunt houden.

Waar en wanneer
Trajectbegeleider dementie Jeanet Damkot verzorgt deze cursusbijeenkomsten. Deze cursus bestaat uit 4 middagen van 13.30 tot 15.30 uur bij de Johanneshof, Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde.

De cursussen zijn op:

  • dinsdag 22 oktober
  • dinsdag 29 oktober
  • dinsdag 5 november
  • dinsdag 12 november

Ervaring

Een deelnemer vertelt: “Ik heb veel aan de cursus gehad. Zoals hoe om te gaan met gedragsverandering. Hiervoor kreeg ik handvatten. Ook wezen ze me op handige hulpmiddelen en maakten ze me een beetje wegwijs in de regelgeving. Maar ook leerde ik veel van de andere deelnemers.”

Aanmelden

Aanmelden voor de gespreksgroep én de cursus kan via (0544) 39 35 35 of mantelzorg@oostgelre.nl. Geef hierbij uw naam, adres en telefoonnummer op. Na uw aanmelding neemt de cursusleider telefonisch contact met u op voor een korte kennismaking. Daarna ontvangt u een bevestiging van uw deelname.

Informatie

Wilt u eerst meer informatie over de gespreksgroep of cursus? Neem daarvoor contact op met mantelzorgconsulent van de gemeente Ingrid te Winkel. Zij is telefonisch bereikbaar via (0544) 39 35 35.