Op 5 maart speelt de indrukwekkende voorstelling ‘Broos’ zich af in De Mattelier in Groenlo. Ouders van zorgintensieve kinderen uit Aalten, Berkelland, Doetinchem, Oost Gelre en Winterswijk hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

De voorstelling belicht zowel de mooie als de nijpende kanten van een zorgverhaal. Het is geïnspireerd op hartverwarmende gesprekken met ouders van zorgintensieve kinderen. Als een blijk van waardering voor deze mantelzorgers, is deze bijzondere voorstelling gratis te bezoeken.

Als je oog hebt voor een ander, wie ziet jou dan?

‘Broos’ is een muzikale, lichte en ontroerende voorstelling die ingaat op het thema van zelfopoffering in de zorg voor een ander. Het vertelt het verhaal van hoe je jezelf kunt verliezen in de zorg voor een geliefde. Waarbij mensen vaak vragen naar degene voor wie je zorgt, maar zelden naar jou. Wanneer je zelf steeds minder stilstaat bij deze vraag, blijft er ook steeds minder van jou over. De voorstelling werpt een unieke blik op de uitdagingen van mantelzorgers.

Initiatief van vijf Achterhoekse gemeenten

Deze bijzondere voorstelling is een initiatief van de gemeenten Aalten (Figulus Welzijn), Berkelland, Doetinchem (Mantelzorgcentrale Buurtplein), Oost Gelre en Winterswijk.

Broos flyer