AutoMaatje is een vervoerservice in Oost Gelre waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele inwoners vervoeren. Sinds de start van AutoMaatje in november 2022 werd er maar liefst 500 keer gebruik van gemaakt. Uiteraard reden om dit te vieren met koffie met gebak. Vrijwilliger Peter Bruinsma en wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers gingen hiervoor op bezoek bij Diny Heringa, gebruiker van AutoMaatje van het eerste uur.

Diny: “Als ik binnen Groenlo ergens naar toe wil, doe ik dat vaak met de electrocar. Maar voor bezoekjes buiten mijn woonplaats maak ik graag gebruik van AutoMaatje. Zoals naar mijn familie in Doetinchem. Die autoritjes zijn altijd heel gezellig. Als ik bijvoorbeeld een week van tevoren weet dat ik ergens naar toe wil, reserveer ik telefonisch. Direct wordt er een match gemaakt met een vrijwillige chauffeur die mij dan ergens naartoe brengt.”

Lot uit de loterij

Eén van die vrijwillige chauffeurs is Peter Bruinsma: “AutoMaatje is voor mij een lot uit de loterij. Want ik rijd graag auto en ik vind het fijn om mensen naar hun bestemming te brengen. Een aantal mensen rijd ik regelmatig van en naar het ziekenhuis. Dat is voor hen heel erg prettig. Doordat je elkaar zo beter leert kennen, word je ook maatjes.” Tijdens de start waren Diny en Peter ook de eerste ‘maatjes’. Wethouder Dusseldorp-Ribbers: “Mooi om te zien dat inmiddels veel mensen deze vervoerservice weten te vinden!”

Meer informatie

Wilt u ook gebruik maken van AutoMaatje of denkt u dat vrijwilliger worden iets voor u is? Alle informatie vindt u op Samen in Oost Gelre automaatje.

Vrijwillig chauffeur Peter Bruinsma, gebruiker Diny Heringa en wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers.
Vrijwillig chauffeur Peter Bruinsma, gebruiker Diny Heringa en wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers.