Meld vermoedens van zorgfraude

We geven jaarlijks veel geld uit aan onze inwoners die zorg of hulp nodig hebben. Dat doen we vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet. Soms komt dit geld niet op de juiste plek terecht. Iemand krijgt bijvoorbeeld niet de zorg waarvoor betaald wordt. Of de kwaliteit van de hulp is onvoldoende. Denk aan een zorgverlener die minder vaak komt dan is afgesproken.

Zorg in natura of pgb

Het kan gaan om zorg of hulp die de gemeente direct voor jou regelt. We noemen dat zorg in natura. Maar het kan ook gaan om zorg of hulp via een persoonsgebonden budget (pgb). Bij het pgb krijg je geld van de gemeente om zelf zorg of hulp in te kopen. Voor jezelf of bijvoorbeeld voor jouw kind.

Meld je vermoedens bij het Sociaal Team

Klopt er iets niet of vermoed je dat er iets niet klopt? Bij jou of bij iemand in jouw omgeving? Geef dit dan door aan het Sociaal Team. Dat kan via e-mail: sociaalteam@oostgelre.nl of telefonisch via (0544) 39 36 16. Wij gaan vertrouwelijk om met de informatie die je aan ons geeft. Als je een melding doet heeft dit geen invloed op jouw indicatie. Wil je liever anoniem blijven? Dan kun je ook een melding doorgeven aan Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of meldmisdaadanoniem.nl.