In coronatijd kon mantelzorger Diana Goossens niet altijd voor haar moeder zorgen. Diana: “Door quarantainemaatregelen kon ik soms dagenlang niet naar haar toe. Ze zag of sprak dan bijna niemand en voelde zich erg eenzaam. Zo naar. Dat moest echt anders, daarom nam ik contact op met een mantelzorgconsulent. Zij hielp ons een hulp bij mantelzorgvrijwilliger te vinden, en zo ontmoetten we Thea.”

Direct een klik

“Als ik straks wat meer tijd heb, wil ik vrijwilligerswerk doen”, had Thea Wiegerinck zich jaren geleden voorgenomen. Een kennis was hulp bij mantelzorgvrijwilliger, dat leek haar ook wel wat. Thea: “Zo werd ik in 2020 vrijwilliger, dat was iets sneller dan gedacht. Maar het klikte gelijk zo goed met Diana en haar moeder, mevrouw Beuting. Ik kom nu elke week een middag bij mevrouw thuis.”

Een vreemde in huis?

Mevrouw Beuting moest eerst even wennen aan het idee. Een vreemde over de vloer? Dat vond ze best spannend. Mevrouw Beuting: “Gelukkig voelde het al snel vertrouwd. Ik ben heel blij met Thea’s gezelschap. We praten samen, doen spelletjes en gaan lekker naar buiten. We doen ook samen boodschappen, Thea op de fiets en ik op mijn scootmobiel.”

Het voelt voor iedereen goed

Diana: “Ik ben nu ruim 10 jaar mantelzorger. Eerst voor mijn vader en sinds hij is overleden ook voor mijn moeder. Het is zo fijn dat Thea mijn moeder opzoekt. Ik zie dat ze het leuk hebben samen. En dat gun ik mijn moeder zo. Tegelijkertijd ontlast het mij dat ik niet elke dag naar haar toe hoef.” Thea: “Het is enorm dankbaar werk om te doen. Je doet iemand een plezier door er gewoon te zijn. Geweldig toch? En ook de gemeente waardeert onze inzet. Onze groep vrijwilligers kan regelmatig workshops volgen, bijvoorbeeld over troost, levensvragen en praktische onderwerpen. Hulp bij mantelzorgvrijwilliger zijn? Ik kan het iedereen aanraden.”

Meer weten over ondersteuning bij mantelzorg in Oost Gelre?

Of wilt u zich aanmelden als hulp bij mantelzorgvrijwilliger? Neem contact op met één van de mantelzorgconsulenten van het Sociaal Team. Dit team bereikt u op werkdagen tussen 9.00 – 12.30 uur op telefoonnummer (0544) 39 36 16. Of mail naar: sociaalteam@oostgelre.nl. Op de website Samen in Oost Gelre vindt u ook informatie over mantelzorgondersteuning.

Drie dames op foto: Diana Goossens, mevrouw Beuting, Thea Wiegerinck
Van links naar rechts: Thea Wiegerinck, mevrouw Beuting en Diana Goossens.