Heeft u dat ook? U heeft voor een hobby van alles in huis gehaald en u zou zo ermee aan de slag kunnen. Maar het komt er niet van. Want u maakt voor uzelf niet een uurtje vrij. Waarom? Er is geen stok achter de deur, u weet niet hoe een begin te maken. Dus komt u er niet aan toe. Tijdens de inloopmomenten bij de Stadskamer is er alle ruimte om deze hobby weer op te pakken. Alleen of met iemand anders met dezelfde hobby.

Daar kunt u achter komen door bij één van onze locaties naar binnen te wandelen en te ervaren. De Stadskamer-coaches zijn er om mee te kijken wat u nodig heeft om die hobby weer op te pakken of om een nieuwe hobby te ontdekken. Zo zijn er al meer mensen binnengewandeld die wat met hun hobby, passie of droom willen gaan doen. Op die manier zijn er vele activiteiten ontstaan. Van samen soepen tot wekelijkse naailes en van samen wandelen tot kunst maken in het mini-atelier!

Wilt u elke maand een activiteitenplanning ontvangen?

Laat het weten en stuur een e-mail naar: s.betlem@stadskamer.com.

Een hobby uitgelicht: naailes!

Iedere vrijdagochtend van 10.00-11.30 uur is er naailes in de Stadskamer aan de Ruurloseweg 13B in Groenlo. Dit gebeurt onder begeleiding van Maria. U kunt vaardigheden leren van een rits inzetten tot zelf kleding naaien. Iedereen is welkom en kan op haar of zijn eigen niveau meedoen. De lessen zijn gratis. U hoeft zich niet aan te melden.

Naaimachines zijn aanwezig, wel vragen we u zelf stof en garen of patronen mee te nemen. Er zijn een aantal patronenboekjes voor beginners en gevorderden. U leert bij Maria het vooral zelf te doen. Heeft u bijvoorbeeld een kapotte broek? Dan leert u hoe u dit zelf het beste repareert.

Kunt u zelfstandig met de naaimachine overweg en heeft u er thuis geen, maar wilt u wel graag aan de slag? Dan kunt u natuurlijk ook buiten de naailes om aan de slag gaan bij de Stadskamer.

Een jong en oud persoon beiden aan het naaien