Heeft u vragen over opvoeden of opgroeien? Dan kunt u terecht bij het Ondersteuningsteam Oost-Achterhoek. Het Ondersteuningsteam (OT) werkt voor de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk. Kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers kunnen er terecht. Het Ondersteuningsteam werkt samen met scholen, voorschoolse opvang, huisartsen en andere zorgprofessionals.

Met welke vragen kunt u bij het Ondersteuningsteam terecht?

U kunt bij het Ondersteuningsteam aankloppen met allerlei vragen over opvoeden of opgroeien. Bijvoorbeeld als uw kind slaapproblemen heeft, of moeite heeft om met de scheiding van de ouders om te gaan. Of als uw kind driftbuien heeft, heel erg druk is of vaak spijbelt. Het OT kan helpen om beter om te gaan met het gedrag en de emoties van kinderen. Maar ook kinderen en jongeren zelf kunnen contact opnemen. Bijvoorbeeld met vragen over onzekerheden in de pubertijd, seksualiteit of identiteit, of als ze somber of angstig zijn.

Voor wie is het Ondersteuningsteam?

Het Ondersteuningsteam is voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers. Ook scholen en professionals kunnen contact opnemen met het OT. Met toestemming van beide ouders en/of de jongere kan ook iemand anders om hulp of advies vragen. Er is geen verwijzing nodig van de huisarts.

Hoe neemt u contact op met het Ondersteuningsteam?

U kunt het team bellen via het nieuwe telefoonnummer (085) 124 70 77. Of een mail sturen naar info@ondersteuningsteamoa.nl. Meer informatie vindt u op www.ondersteuningsteamoa.nl.

Nieuw telefoonnummer Ondersteuningteam Oost Achterhoek