In Oost Gelre kunt u gebruikmaken van verschillende tijdelijke subsidieregelingen. Deze regelingen zijn voor inwoners die het financieel al niet breed hebben en door de gestegen energieprijzen moeite hebben om rond te komen.

Het gaat om de volgende regelingen

  • subsidie voor isolatie van woningen
  • subsidieregeling energiehulp voor inwoners
  • energietoeslag voor inwoners

Meer informatie en voorwaarden

Meer informatie over de regelingen leest u op www.oostgelre.nl/energiehulp. Daar vindt u ook de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de regelingen.

Hulp nodig bij de aanvraag? We helpen u graag!

Ook in februari zijn er nog speciale inloopmiddagen op de dinsdagmiddag. U kunt van 13.30-17.00 uur binnenlopen in het gemeentehuis van Lichtenvoorde voor meer informatie of hulp bij het invullen van het formulier. Een afspraak maken hoeft niet. U kunt ook contact opnemen met ons Sociaal Team. Dat kan op werkdagen van 9.00–12.30 uur via telefoonnummer (0544) 39 36 16.

Regelingen voor verenigingen, stichtingen en ondernemers

Er zijn ook financiële hulpregelingen voor verenigingen en stichtingen of ondernemers die door de hoge energieprijzen in de problemen komen. Het gaat om:

  • duurzaamheidsfonds voor verenigingen en stichtingen
  • subsidie energiehulp voor verenigingen en stichtingen
  • energiehulp voor ondernemers

Meer informatie vindt u op www.oostgelre.nl/energiehulp. Voor vragen kunt u terecht bij Michiel Krabbenborg. Hij is bereikbaar via m.krabbenborg@oostgelre.nl of via (0544) 39 35 61.