Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het zelf maken of repareren van kleding, is er een nieuwe activiteit bij de Stadskamer in Groenlo. Iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur is er naailes. Onder enthousiaste begeleiding van onze professionele vrijwilligster, Maria Huibers, kan er geleerd worden om bijvoorbeeld een rits in te zetten, een broek of jurk te verstellen of zelf een kledingstuk te naaien. 

Iedereen is welkom en kan op haar of zijn eigen niveau meedoen. De Stadskamer heeft drie naaimachines tot haar beschikking en een aantal boekjes met patronen voor beginners. Verder is het de bedoeling dat iedereen zelf voor de stoffen, garen en overige patronen zorgt.

Enthousiaste deelnemers

“Deelnemers zijn heel enthousiast”, vertelt Maria. “En dat ben ik zelf ook. Ik vind het fijn om gezellig met de mensen bezig te zijn en samen ook doelgericht ergens aan te werken. Als ik zie wat er gemaakt wordt, ook door mensen die misschien nog helemaal niet konden naaien, dan geeft dat voldoening. Voor de deelnemers geeft het ook zelfwaardering. Je hebt uiteindelijk zelf iets gemaakt. Dat motiveert.”

Gezellige vrijdagochtenden

Naast de naailessen is het op vrijdagochtend sowieso een gezellige bedoening bij de Stadskamer in Groenlo. Zo worden er altijd veel spelletjes gespeeld; van bingo, tot puzzelen en rummikub. En rond 11.30 uur tovert vrijwilligster Brenda, samen met een aantal bezoekers, heerlijk verse soep op tafel waarbij ook iedereen kan aanschuiven.

Kom je ook kennis maken?

  • Nieuwsgierig naar de naailessen of sluit je graag aan bij de spelletjes en soep? Wandel gezellig binnen om kennis te maken.
  • Waar: De Stadskamer, in het Vincentiushuis, Ruurloseweg 13B in Groenlo
  • Wanneer: elke vrijdagochtend 9.30 tot 11.30 uur (we zijn van 9.00 tot 12.00 open)
  • Kosten: € 0,25 voor een kopje koffie of thee, € 1,50 voor de soep

Aanmelden is niet nodig.