Na meer dan een half jaar voorbereiden is het dan zover! De 1e Achterhoek Pride Maand! Woensdag 1 juni is de aftrap met de opening van een reizende tentoonstelling in het gemeentehuis van Winterswijk. De tentoonstelling komt op 15 juni ook naar Lichtenvoorde.

Trots

Wethouder Jos Hoenderboom is er trots op dat de Pride Maand in de Achterhoek plaatsvindt: “De Klankbordgroep Regenbooggemeenten Oost Gelre en Winterswijk heeft het initiatief genomen om deze maand de 1e Achterhoek Pride te organiseren. Met de Pride Maand vieren we hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is! Iedereen hoort erbij, ongeacht geslacht, gender, seksuele oriëntatie, religie en cultuur.”

Grote diversiteit aan organisaties

Het initiatief is al snel omarmd door een grote diversiteit aan organisaties, aldus wethouder Hoenderboom: “Veel mensen zijn direct aan de slag gegaan: kunstenaars tonen hun werk, scholen geven extra aandacht aan het thema, maar ook het filmhuis en de bibliotheek programmeren een film aansluitend op het thema. Daarnaast heeft de Klankbordgroep informatiepakketten en de LHBTI+-Achterhoekvlag rondgedeeld bij scholen en sportorganisaties. Diversiteit komt dus overal terug. Mooi om te zien dat het zo breed aandacht krijgt en organisaties kijken hoe zij binnen hun organisatie met het thema diversiteit aan de slag kunnen. Daar ben ik Trots op!”

Jezelf kunnen zijn, gezien worden en erbij horen

Met al onze diversiteit geven wij samen vorm aan onze Achterhoekse gemeenschap. Ook in Oost Gelre! Kijk op achterhoekpride.nl voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten.