Kent u ANWB AutoMaatje al? ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele inwoners vervoeren. De chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. De passagier betaalt hiervoor een kleine onkostenvergoeding aan de chauffeur. We werken in dit project samen met de Winterswijkse Uitdaging. Automaatje is een aanvulling op de bestaande vervoersmogelijkheden in Oost Gelre, zoals bijvoorbeeld de electrocars.

Gebruik maken van AutoMaatje?

Wilt u bijvoorbeeld naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt? Of heeft u een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? En kunt u niet met het openbaar vervoer en is er niemand die u kan helpen? Dan kunt u een beroep doen op AutoMaatje. Vrijwilligers uit de buurt rijden u met hun eigen auto.

Hoe werkt het?

  • Heeft u vervoer nodig? Neem dan minimaal 2 werkdagen van tevoren contact op met de vrijwilligerscentrale van de Winterswijkse Uitdaging. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur via (0544) 39 34 00.
  • De coördinator zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die u, op het gewenste tijdstip, kan rijden.
    De coördinator belt u terug als er een chauffeur beschikbaar is en maakt een inschatting van de vergoeding. Dit gebeurt aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor u gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer. Eventuele parkeerkosten komen daar nog bij.
  • Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij u blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Meld dit bij het maken van de afspraak. Er wordt dan een aparte terugreis gepland.
  • U betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Heeft u nog vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met onze ouderenadviseur Matthijs Groot Nibbelink. Hij is bereikbaar via m.grootnibbelink@oostgelre.nl of (0544) 39 36 47.

Project AutoMaatje
De start van AutoMaatje in november 2022. Wethouder Ellen Dusseldorp-Ribbers maakte een eerste rit van Groenlo naar Lichtenvoorde met mevrouw Heringa-van Aken.