Stichting Heel Oost Gelre Beweegt maakt zich hard voor een gezonde, gelukkige en fitte gemeente. Dit doet ze als verbindende partij, maar ook als organisator. Zo organiseert de stichting samen met verschillende partners van 6 tot 13 november de Fitweek #oostgelre. Een week waarin éxtra aandacht is voor allerlei aspecten rondom een gezonde leefstijl. 

Supermarkt Safari

De week wordt afgetrapt met een Supermarkt Safari. Op maandag 6 en dinsdag 7 november nemen twee leefstijlcoaches inwoners mee op pad door de Jumbo in Lichtenvoorde en Groenlo. Zij leggen van alles uit over bewerkt en onbewerkt voedsel, lightproducten, suikers en al hun schuilnamen en geven tips hoe u óók gezonde voeding kunt kopen met een klein budget.

Buitenspelen

Op donderdagavond 9 november is er een interessante bijeenkomst over buitenspelen. Deze wordt samen met Preventie Platform Jeugd in De Mattelier in Groenlo gehouden. Jeugdarts Vasanthi Iyer en gedragswetenschapper Roel Hermans delen inspirerende inzichten en ideeën over het belang van buitenspelen voor de jeugd. Het belooft een interessante avond te worden voor iedereen die met kinderen werkt of kinderen heeft.

Gezondheidschecks

De week wordt vrijdag 10 november afgesloten met gratis gezondheidschecks. Aan de hand van drie onderdelen (conditie, lichaamssamenstelling en cholesterolgehalte) krijgt u inzicht in de gezondheid van uw lichaam en tips waar u eventueel aan kunt werken. Deze checks worden uitgevoerd bij Fysiotherapie Sjaak Janssen (Zieuwent) en Den Papendiek (Groenlo).

Aanmelden

Voor alle activiteiten geldt dat er beperkt plekken beschikbaar zijn. Meer informatie over de verschillende activiteiten en aanmeldmogelijkheden, vindt u op www.heeloostgelrebeweegt.nl/fitweek.