Vanaf dinsdagmiddag 13 juni start de cursus ‘Omgaan met mensen met dementie’. Samen met het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek (NOVA) organiseren wij deze cursus voor inwoners die zorgen voor een naaste met dementie. In 4 middagen krijgt u veel informatie en praktische handvatten en tips. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden tot dinsdag 30 mei.

Dementie is een ziekte met grote gevolgen. Voor degene die de ziekte treft en voor de directe omgeving. U ziet uw partner, vader, moeder of naaste geleidelijk veranderen. Dikwijls heeft hij of zij ook steeds meer ondersteuning nodig. Emotioneel betekent het veel voor de persoon met dementie en vaak ook voor u als naaste. Het contact met elkaar verandert. U wilt er zo goed mogelijk voor de ander zijn. Maar hoe doet u dat?

Over de cursus

De cursus biedt informatie over hoe de hersenen werken bij mensen met dementie en welke invloed dat kan hebben op gedrag. U krijgt onder andere tips over hoe u met veranderingen in gedrag kunt omgaan en op welke andere manieren u contact kunt maken. Ook hoort u hoe u de zorg voor uw naaste zo goed mogelijk kunt volhouden. Daarnaast kunt u uw vragen kwijt en ervaringen delen.

De cursus is op dinsdag 13, 20, 27 juni en 4 juli van 13.30-15.30 uur in de Johanneshof in Lichtenvoorde. Trajectbegeleiders Nikki Wellewerd en Jeanet Damkot begeleiden de cursus.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot dinsdag 30 mei. Dit kan door te bellen met het Sociaal Team van gemeente Oost Gelre: (0544) 39 36 16 (werkdagen van 9.00-12.30 uur). Of door uw naam, adres en telefoonnummer te mailen naar sociaalteam@oostgelre.nl. Na uw aanmelding belt de cursusleider u voor een korte kennismaking. Een week voordat de cursus start krijgt u een bevestiging en meer informatie.

Heeft u vragen?

Neem contact op met mantelzorgconsulent Ingrid te Winkel, via (0544) 39 35 35.