Dementie is een ziekte met grote gevolgen. Niet alleen voor degene die de ziekte treft, maar ook voor zijn of haar directe omgeving. Je ziet je partner, vader of moeder, of naaste geleidelijk veranderen. Dikwijls heeft hij of zij ook steeds meer ondersteuning nodig. Emotioneel betekent het niet alleen veel voor de persoon met dementie, maar vaak ook voor jou als naaste. Het contact met elkaar verandert. Je wilt er zo goed mogelijk voor de ander zijn, maar hoe doe je dat? En wat kan helpen om de toenemende zorg zelf te kunnen volhouden?

Informatie over vormen van dementie en het verloop daarvan

Voor naasten van iemand met dementie organiseren we in november weer een cursus van 4 middagen. De bijeenkomsten bieden veel informatie over vormen van dementie en het verloop daarvan. U ontvangt veel praktische handvatten en tips, bijvoorbeeld hoe je met veranderend gedrag om kunt gaan. Maar ook welke hulpmiddelen er zijn. Tijdens elke bijeenkomst is er gelegenheid tot stellen van vragen en delen van ervaringen.

Praktische informatie over de cursus

De cursus vindt plaats in Lichtenvoorde op dinsdagmiddag 1, 8, 15 en 22 november, van 13.30 tot 15.30 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via het Sociaal Team: (0544) 39 36 16 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 uur) of sociaalteam@oostgelre.nl. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer. Aanmelden kan tot 15 oktober en deelname aan de cursus is gratis. Na aanmelding wordt u gebeld voor meer informatie. Bij bevestiging deelname ontvangt u bericht waar de cursus plaatsvindt.

Deze cursus wordt georganiseerd door gemeente Oost Gelre, in samenwerking met het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek (NOVA) en de Helpdesk Dementie.