Vergissing in tijd en plaats is één van de signalen van dementie. Evenals het kwijtraken van spullen. Het aantal mensen met deze ziektes neemt in rap tempo toe. De kans is groot dat ook u binnen uw vereniging met dementie te maken krijgt.

Informatiebijeenkomst op 30 oktober

Speciaal voor (sport)verenigingen bieden de gemeente Oost Gelre en Samen dementievriendelijk, een actie van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS, een kick-off bijeenkomst aan. Dit is op maandag 30 oktober 2023 van 19.30 uur tot 21.00 uur. Deze bijeenkomst vindt plaats op het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Waarom deze bijeenkomst?

Op deze avond hoort u waarom het belangrijk is om als vereniging oog te hebben voor leden met (beginnende) dementie. Hoe zorgt u ervoor dat leden zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen? En bij wie kunt u zo nodig met vragen terecht of naar wie kunt u doorverwijzen? Bij deze bijeenkomst kunt u ook de themabijeenkomst ‘Iedereen doet mee’ aanvragen.

Aanmelden tot 25 oktober

Ook uw vereniging is welkom bij deze kick-off bijeenkomst. Om de groepsgrootte overzichtelijk te houden, willen we jullie vragen of met maximaal 3 personen per vereniging willen komen. Aanmelden kan tot woensdag 25 oktober via sociaalteam@oostgelre.nl. Na deze datum ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding.

Oost Gelre is dementievriendelijk

Sinds 2019 is Oost Gelre een ‘dementievriendelijke gemeente’. Dit betekent dat wij op verschillende manieren aandacht besteden aan dementie. Dit doen wij door het vergroten van kennis over het ziektebeeld een het aanbieden van scholing. En stimuleren dat mensen zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de maatschappij.

Jong en oud spelen samen tennis