Werk, financiën, kinderen, familieperikelen... Veel ouders hebben wel eens moeite om alle ballen hoog te houden. Vroeger klopte je dan aan bij oma, of de buurvrouw hielp je uit de brand. Tegenwoordig zijn gezinnen steeds vaker meer op zichzelf aangewezen. En dat terwijl je elkaar met een klein beetje aandacht al enorm kunt helpen

Vrijwilligers bij het project InHuis Steungezinnen ondersteunen gezinnen die tijdelijk overbelast zijn. Zo krijgt een overbelast gezin de ruimte om orde op zaken te stellen. De ondersteuning door een steungezin is vrijwillige ondersteuning zonder dat er hulpverlening wordt ingezet. Een steungezin biedt alleen opvang overdag in een gewone gezinssituatie, voor de duur van ongeveer een jaar. Geen bijzondere uitstapjes, maar gewoon een kopje thee na school of samen knutselen. De kinderen draaien een paar uur per week mee in het steungezin en kunnen zich zo positief blijven ontwikkelen.

Hoe werkt het?

Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek met de coördinatoren van InHuis Steungezinnen. Ook partners en inwonende kinderen worden betrokken bij dit proces. Daarna volgt een vrijwilliger de korte cursus voor nieuwe steungezinnen (2 uur). Dit draagt bij aan een goede voorbereiding en verrijking van het vrijwilligerswerk. Een vrijwilliger ontvangt professionele begeleiding van de coördinator die bovendien regelmatig interessante themabijeenkomsten organiseert.

Zelf een overbelast gezin uit de brand helpen?

Yunio is nog op zoek naar Steungezinnen in de gemeente Oost Gelre. Neem voor meer informatie contact op met Dianne Siemerink via inhuissteungezinnen@yunio.nl of bel 06 – 82 06 33 19 of via de website van Yunio.