Binnenkort start AutoMaatje in Oost Gelre. Dit is een nieuw project, waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele inwoners vervoeren. Hiervoor zijn we nog op zoek naar vrijwillige chauffeurs.

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Zelf met de auto rijden zit er vaak niet meer in en steeds een beroep doen op de naasten is moeilijk.

Wat is AutoMaatje?

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Hierdoor kunnen ook de minder mobiele mensen weer makkelijker deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Dit kan zijn naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook op de koffie bij een vriend of vriendin.

Hoe werkt het?

We werken in dit project samen met de Winterswijkse Uitdaging. Een vrijwilliger begeleidt mensen van deur-tot-deur met de eigen auto en ontvangt hiervoor van de klant een onkostenvergoeding. Binnenkort volgt meer informatie over aanmelden en reserveren van een rit.

Vrijwillige chauffeurs gezocht!

Om te kunnen starten zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die mensen willen vervoeren met hun eigen auto. Wilt u zich hiervoor aanmelden of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Matthijs Groot Nibbelink, via m.grootnibbelink@oostgelre.nl of 06 – 53 40 46 25.