Op woensdag 28 september opent het Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde weer haar deuren. Het thema tijdens deze bijeenkomst is: Muziektherapie bij dementie. Muziektherapeute Fleur Taken legt uit hoe we muziek kunnen gebruiken bij onze dierbaren met dementie.

Belangrijke momenten in ons leven zijn vaak gekoppeld aan muziekherinneringen

Momenten van geluk, verdriet en vreugde die je niet wilt kwijtraken. Er komt steeds meer bewijs voor de positieve effecten van het luisteren naar voorkeursmuziek bij mensen met dementie. Het inhoudelijke gedeelte van de avond (waarom is muziek zo waardevol voor mensen met dementie?) wordt afgewisseld met het samen zingen van liedjes.

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Trefpunt is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

  • Wanneer: woensdag 28 september 2022
  • Waar: Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3)
  • Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur), aanmelden is niet nodig.

Vragen?

Neem dan contact op met Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland, bellen kan via (06) 1351 4411.

vrouw met gitaar
Muziektherapeute Fleur Taken