Op woensdag 25 januari is het Alzheimer Trefpunt Lichtenvoorde weer geopend. Het thema van deze bijeenkomst is: Wat kan een casemanager betekenen voor mensen met dementie?

Wat doet een casemanager voor mensen met dementie?

Als je te maken krijgt met dementie, kom je in aanraking met veel organisaties die zorg verlenen. De casemanager dementie kan je helpen om daarin de weg te vinden. Door middel van informeren, begeleiden, adviseren en het regelen van zorg. De casemanager is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie en hun naasten.

Tijdens deze avond zijn casemanagers Edith van Heteren en Nikki Welleweerd aanwezig. Zij leggen uit wanneer je een casemanager in kunt schakelen en wat hij/zij voor je kan betekenen. Ook vertellen ze meer over dementie in de thuissituatie. Dat doen ze aan de hand van de methodiek van de bekende sociaal geriater Dr. Anneke van der Plaats.

Wanneer: woensdag 25 januari 2023
Waar: Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde (Ingang aan zijde Hamalandhal, Van Der Meer De Walcherenstraat 3)
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Aanmelden is niet nodig.
Voor wie: voor iedereen die te maken heeft met dementie
Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06 – 13 51 44 11

Over het Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Trefpunt in Lichtenvoorde op de 4e woensdag van de maand. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Trefpunt is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

Casemannagers Edith van Heteren en Nikki Welleweerd
Casemanagers dementie Edith van Heteren (links) en Nikki Welleweerd leggen 25 januari in het Alzheimer Trefpunt uit wat een casemanager voor je kan betekenen.