Samen met de gemeente Oost Gelre organiseert het Preventie Platform Jeugd in oktober de Week van de Opvoeding. We hebben inspirerende sprekers, je ontmoet andere ouders en er is alle ruimte voor het stellen van jouw vragen. Deelname is gratis!

Eerste hulp bij opvoeden 4 oktober

In deze draai-door-sessie geven professionals korte workshops over weerbaarheid en de invloed van je eigen gedrag op je kind. Je gaat naar huis met tips om je kind wat steviger in zijn/haar schoenen te laten staan. En je krijgt bruikbare adviezen om het contact met je kind te versterken en te verbeteren. Een echte aanrader voor ouders van kinderen in de leeftijd tot 12 jaar!

Eerste hulp bij pubers 6 oktober

In de pubertijd gaat er voor je zoon/dochter een nieuwe wereld open. Het is een spannende tijd van ontdekken die tegelijk voor ouders soms ongrijpbaar lijkt. Hoe ga je daar als ouder van een puberzoon- of dochter mee om? Wat hoort er bij het puberzijn en hoe ga je in gesprek over social media, seksualiteit, alcohol en drugs? Tijdens onze speciale ‘eerste-hulp-bij-pubers’ geven experts van onder andere Iriszorg, GGD en jongerenwerk korte workshops en ga je aan het einde van de avond ‘puberminded’ en met praktische tips naar huis.

Geef je vast op!

Ga naar Preventie Platform Jeugd. Op deze website lees je het uitgebreide programma van 4 en 6 oktober en kun je je ook aanmelden. Of volg het Preventie Platform Jeugd op Facebook om op de hoogte te blijven.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.  Naast de Week van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien.